Weekend mototrip #2 Ανατολή, Ανατολικός Κίσσαβος

MOTOTRIPS BLOG Kissavos ossa greece motorcycle trips

Η Σελίτσιανη ή αλλιώς Ανατολή, βρίσκεται στον ανατολικό Κίσσαβο, γύρω στα 1000 μέτρα υψόμετρο και αν κάποιος έλεγε ότι δεν συγκαταλέγεται στα δέκα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας… δεν θα διαφωνούσαμε. Όμως το καλό με την ορεινή χώρα μας είναι ότι η ομορφιά της δεν εξαντλείται στα top10. Έτσι με τον καιρό να κοιτά αφ’ υψηλού συννεφιασμένος, η μηχανή πήρε μπρός κάνοντας τα τελευταία χιλιόμετρά της πριν το προγραμματισμένο σέρβις.

Μπορεί η διαδρομή να μην ήταν μαραθώνια και ο Ewan McGregor  να γελάει ειρωνικά την γωνία, με το 1200GS του, η θέα όμως της διαδρομής και η αλλεπάλληλες στροφές της, κάνουν τα 17km ανάβασης άκρως χορταστικά!

Η θέα του δρόμου είναι αδιαμφισβήτητη.

Η θέα του δρόμου είναι αδιαμφισβήτητη.

 Με το που απομακρυνθείς από το φυσικό μπαλκόνι πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο και μπεις για τα καλά στο βουνό το τοπίο αλλάζει μαζί με τον καιρό. Σκούρες αποχρώσεις του πορτοκαλί φαίνονται έντονα πάνω στα δέντρα, όχι για πολύ όμως. Σύννεφα ομίχλης συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους τέτοια εποχή.

Ο δρόμος έξω απο το χωριό της Ανατολής.

Ο δρόμος έξω απο το χωριό της Ανατολής.

Φτάνοντας το χωριό και κάνοντας πολλές στάσεις για φωτογραφίες, η περιοχή της πλατείας και του σχολείου είναι αυτές που σε κερδίζουν. Μεγάλοι πλάτανοι, βρύση με φρέσκο νερό και… ψησταριά «Η Ευθυμία», με την τελευταία να μην τσιγκουνεύεται το σκόρδο στα κεφτεδάκια και την νοστιμιά στις πανσέτες.

Η πλατεία της Σελίτσιανης ή αλλιώς Ανατολής.

Η πλατεία της Σελίτσιανης ή αλλιώς Ανατολής.

Τα χρόνια του χωριού ως κεφαλοχώρι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ τώρα κατοικείται μόνιμα από 30 ανθρώπους. Η Ανατολή είναι αρκετά παλιό χωριό με την ίδρυσή της να χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο μπορείς να επισκεφτείς το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που χρονολογείται από τον 14ου αιώνα. Το μονοπάτι αρχίζει πλακόστρωτα ενώ πινακίδα δεν υπάρχει. Άλλο ένα σηματοδοτημένο, γνωστότερο και μεγαλύτερο μονοπάτι είναι αυτό που καταλήγει στο Μεταξοχώρι, με το οποίο ανανεώνουμε το ραντεβού μας το καλοκαίρι…

Εκκλησάκι του 14ου αιώνα

Εκκλησάκι του 14ου αιώνα

dimitris kyriakopoulos